Oplevelser i kurbadet

Oplevelser i kurbadet

Kurbadet i Frederiksberg Svømmehal er en afslappende oplevelse for alle sanser.

Sæt dig f.eks. til rette i jacuzzien, eller nyd varmen og duftene i den prisvindende saunagus – det er ren wellness for krop og sjæl.

Her på siden får du mere at vide om, hvad du kan opleve i det populære kurbad, som er et klassisk spa med fokus på sundhed og velvære – et spa, som er et af de mest besøgte på både Frederiksberg samt i København og omegn. Vi giver dig også tips til en bedre oplevelse og praktisk information om Kurbadet her på siden.

Vi anbefaler, du booker tid, så du ikke går forgæves.

Læs mere om oplevelserne i kurbadet nedenfor.

Fordybelsesrum

I fordybelsesrummet kan du slappe af i stemningsfyldte omgivelser. Til dæmpede toner kan du indånde luft, som er renset af en levende plantevæg. Det er et oplagt sted at starte dit kurbadsbesøg, så du kan komme ned i gear mens du nyder biopejsens flammespil og samtidig får opfyldt dine væskedepoter med forfriskende myntevand.

Efter en saunagus, vil det også være en god idé at søge hen i fordybelsesrummet, både for at fylde dine væskedepoter, men også for at finde ro og fordybelse, så du kan mærke hvad saunagus egentlig gør ved din krop og din vejrtrækning.

Du finder fordybelsesrum nær damernes omklædning.

Fordybelsesrummet er stilleområde.

Prisvindende saunagus

En saunagus er en oplevelse for alle sanser, og den virker udrensende for kroppen og giver fornyet energi. Gusen udføres ved, at gusmesteren hælder vand tilsat æteriske olier på de glohede sten i saunaen. Herefter bliver luften meget fugtig og varm med en duft af den tilsatte olie, som fordeles i saunaen, ved at gusmesteren svinger et håndklæde. Dette sker flere gange under hver gus, som den enkelte gusmester varierer, inden gusmesteren efter ca. 10 minutter "gir lov til", at du kan forlade saunaen.

Og du er i gode hænder, når du vælger en saunagus. Vores dygtige gusmestre har nemlig vundet intet mindre en 13 førstepladser og 6 andenplader ved DM, og ligeledes to andenpladser ved VM. 

3 tips til en bedre oplevelse

  • Hvis det er første gang, du skal nyde vores gus – eller du ikke er vant til varme – anbefaler vores gusmestre, at du sidder på de nederste bænke. Jo højere oppe du sidder, jo varmere er der
  • For at undgå at dehydrere i varmen, anbefaler vores gusmestre, at du har spist og drukket, inden du nyder en saunagus
  • Husk et stort håndklæde til at sidde på. Du sveder nemlig meget under saunagusen

Hvornår kan saunagus opleves?

  • Mandag - fredag hver time fra kl. 11
  • Lørdag, søndag og helligdage hver time fra kl. 10.00

Om sommeren fra juni til midt august tilbydes kun én saunagus hver anden time.

Du kan ikke bestille plads til saunagus – du kommer med efter først til mølle-princippet. Så kom gerne hen til saunaen i god tid, før saunagusen går i gang.

Under saunagusen skal der være helt stille i saunaen.

Massagestole

Læn dig tilbage og få løsnet dagligdagens spændinger. Du bestemmer selv styrken på massagen af din nakke, skuldre, ryg, læg og vibrationerne på benene. Stolene står i et separat rum med ro til tankerne, så du kan slappe helt af og måske drømme dig væk til en helt anden verden.

Hvis der er mange mennesker i Kurbadet, kan du skrive dig på ventelisten som hænger ved massagestolene.

Rummet med massagestole er stilleområde, hvor du dog godt må føre korte afdæmpede samtaler.

Dampbad og sauna

Mærk den intense varme og nyd duften af enten eukalyptus, mint, citrus, finsk birk, fyrrenål eller andre beroligende aromadufte.

Både dampbad og sauna er stilleområder, hvor du dog godt må føre korte afdæmpede samtaler.

Salt- og infrarød sauna

Få genopladet kroppen med de helsevirkende salte calcium, magnesium og kalium, der alle er naturlige mineralske salte, som skaber et friskt, rent og bakteriefrit miljø. Bagvæggen i saunaen er beklædt med Himalaya-saltsten, der frigiver ioner til luften.

Loft og væg er beklædt med infrarøde plader der aktiveres i 10 minutter ad gangen ved tryk på en knap. De infrarøde varmestråler lindrer og eliminerer spændinger samt gør muskler og led smidige.

Husk at tage et stort håndklæde til at sidde på med ind i saunaen.

Saunaen er stilleområde, hvor du dog godt må føre korte afdæmpede samtaler.

Jacuzzi

Lad dig glide ned i den boblende jacuzzi med ekstra massagedysser. Jacuzzien har plads til ca. 10 personer og er 37 grader. Den bobler i intervaller af 10 minutter, hvorefter vandet renses i 10 minutter.

I jacuzzien kan du lade snakken gå – det er ikke stilleområde.

Mosaikbænke med varme

Læg dig tilrette, og slap helt af på en af vores 3 varmebrikse belagt med mosaikker. Over varmebriksen hænger der lamper med infrarøde stråler, der lindrer spændinger og gør muskler og led smidige.

Ved mosaikbænkene kan du lade snakken gå – det er ikke stilleområde.

Adgang til svømmehal og Luksusomklædning

I Luksusomklædningen, hvor du klæder om, er der også både sauna og dampbad, som du er velkommen til at nyde før og efter dit besøg i Kurbadet. Du er også velkommen til, både før og efter dit besøg i Kurbadet, at tage dig en forfriskende svømmetur i svømmehallen.

I omklædningsområdet kan du få udlevet en bodypeeling af salt tilsat fyrrenålsolie, som du kan skrubbe din krop med. Herefter kan vi anbefale en tur i dampbadet, hvor saltene og olien svedes ind i huden.

Tilkøb Floating til din kurbadsoplevelse

Forlæng din kurbadsoplevelse og tilkøb 25 minutters Floating i saltvandsbassinet, som ligger lige ved kurbadet. 

3 tips til en bedre oplevelse

Tag et stort håndklæde eller en badekåbe med ind i kurbadsområdet – det skal du nemlig bruge til at sidde og ligge på i f.eks. saunaen og massagestolene

Tag 20 kr. med til skab, eller køb en polet til 10 kr. i billetkontoret, så du kan låse dit tøj inde i et skab eller en af de historiske omklædningskabiner fra 1930’erne (poletten kan du bruge igen og igen, og 20’eren får du tilbage efter dit besøg)

Undgå hedeslag: Inden dit besøg i kurbadet, bør du have spist og drukket i løbet af dagen. Mens du er i kurbadet, kan du løbende forsyne dig med myntevand, som du finder i fordybelsesrummet. Derudover er der placeret to drikkefontæner nær saunaer og dampbad. Det er også tilladt at medbringe frugt i kurbadet, dog skal de nydes i fordybelsesrummet eller ved cafébordene.

Det praktiske

  • Alder: Du skal være 15 år for at besøge Kurbadet
  • Omklædning: Du klæder om i svømmehallens Luksusomklædning, som ligger i stueetagen (dameomklædningen ligger i højre side af bygningen, og herreomklædningen i venstre side)
  • Kurbadet er fælles for mænd og kvinder – alle har badetøj på
  • Din billet gælder i 2 timer: Både før og efter de to timer har du stadig mulighed for at tage dig en svømmetur eller nyde faciliteterne i Luksusomklædningen, hvor du klæder om
  • Stilleområder: For at skabe en atmosfære, hvor du kan slappe helt af, er visse områder i Kurbadet stilleområder, hvor du dog godt må føre korte dæmpede samtaler (i den følgende tekst kan du se, hvor der er stilleområder)