Om osOm Frederiksberg Svømmehal

Om Frederiksberg Svømmehal

Frederiksberg Svømmehal er en af Danmarks ældste og mest besøgte svømmehaller.

Hvert år har vi mere end 600.000 gæster, og vi gør alt, hvad vi kan, for at give dig den bedste oplevelse, når du besøger os. Udover at svømme kan du også besøge det populære Kurbad, der især er kendt for saunagusen, som vores dygtige gusmestre har vundet danmarksmesterskaberne i flere gange.


Svømmehallen er kommunalt drevet, og vores fokus har siden 1930’erne ligget på at være et åndehul i byen, hvor sundhed og velvære går hånd i hånd – for flest mulige i kommunen, København og omegn.


Historisk svømmehal – en af Danmarks ældste

Dine oldeforældre var måske nogle af de første til at hoppe i bassinet og slappe af i saunaen eller dampbadet. Svømmehallen er nemlig helt tilbage fra 1934, og det gør den til en af Danmarks ældste.


Den blev opført i en periode, hvor de færreste havde bad i lejligheden, og derfor var der rigtig mange, der kom for udelukkende at bruge den del af bygningen, der var badeanstalt – dvs. stedet, hvor du kunne komme og vaske en travl dag af under bruseren eller i karbadene.


Læner du hovedet tilbage, når du står foran svømmehallens hovedindgang, bliver du den dag i dag mindet om bygningens historie: Der står både svømmehal og bad med store bogstaver på toppen af bygningen - det er helt bogstaveligt bøjet i neon.


Dyk ned i mere af svømmehallens historie – bl.a. den særlige arkitektur og den kulturhistoriske kontekst.


Kunstnerisk hovedværk ved bassinkanten

Faktisk er vi også et lille kunstmuseum. I 1937 udførte den anerkendte kunstner Vilhelm Lundstrøm det, der skulle blive et hovedværk i dansk monumentalkunst: mosaikkerne, som du kan se i hvert hjørne af svømmehallen og ved bagvæggen i Familiehallen. Så når du tager svømmetag eller leger med dine børn i vandet, er du ikke længere end et øjekast væk fra ”udstillingen”, der rummer fem centrale værker i dansk kunsthistorie.


Få flere spændende detaljer om de berømte mosaikker – og en introduktion til andre kunstværker i svømmehallen.


Frisør, massage, fitness, kaffe og meget mere

Lige fra dørene til svømmehallen blev åbnet i 1934, har der været mulighed for bl.a. at få klippet håret og masseret skulderen, hvis den driller. Den tradition har vi ført videre, og i dag kan du kombinere din svømning med en række tilbud, som bliver drevet af vores samarbejdspartnere: frisør, massage, fysioterapi, fodterapeut, fitnesscenter, café og kaffebar.


Står du og mangler et par dykkerbriller, et håndklæde eller en badedragt, har vi et lille udvalg til salg, som du finder ved vores billetkontoret.


Se, hvor du kan blive klippet, få massage, drikke din kaffe mv.

Eller er du klar til en dukkert? Svøm i det store bassin eller nyd nogle af de andre bassiner i Frederiksberg Svømmehal.