Svømmebassin (25 m)

Vi sørger som udgangspunkt for at dele banerne op, så der er en bane til crawl, hvor tempoet er lidt højere, og flere baner til motionssvømning i et roligere tempo – fx brystsvømning.


Din sundhed er vigtig for os – derfor har vi fokus på at mindske brugen af klor i bassinet. Og her er din hjælp vigtig: Husk at vaske dig grundigt (uden badetøj) og skylle dit hår, inden du svømmer. Så kan vi nemlig bruge mindre klor – og det betyder sundere badevand til dig.


Se prisen for en billet til svømmehallen.

-----
Har du lagt mærke til mosaikkerne under loftet i hver ende af bassinet? De er et af hovedværkerne inden for dansk monumentalkunst. Få meget mere at vide om mosaikkerne, som blev opført helt tilbage i 1930’erne.
-----

Hvornår er der bedst plads til motionssvømning i bassinet?

Vi sørger altid for, at der er plads til dig, der gerne vil motionssvømme. Så uanset hvornår du besøger os, vil der være plads til at svømme brystsvømning, crawl mv.


Det tidspunkt der dog er bedst plads i bassinet er fra mandag til torsdag fra kl. 18 til kl. 20:30 – her er bassinet forbeholdt motionssvømmere.
 

I hverdagene fra kl. 8.10 til 13.45 er 2 baner optaget til skolesvømning.

Hvem kan bruge bassinet?

Du skal kunne svømme for at bruge bassinet. Kan du ikke svømme, kan du opholde dig i legebassinet, der ligger i forlængelse af det store svømmebassin. Du er også velkommen til at nyde det varme vand i soppebassinet.

Børn under 8 år skal være i følgeskab med en voksen for at få adgang til svømmehallen.

Se alle ordensreglerne for Frederiksberg Svømmehal.

Hvad må man tage med i svømmebassinet?

Vi bliver af og til spurgt, om man må tage svømmefødder, dykkermaske, våddragt og snorkel med i bassinet. Det må du gerne have med. Har du en snorkel med, skal du informere livredderen ved bassinet, inden du bruger den – og du må ikke ligge stille i vandet med den. Du skal hele tiden være i bevægelse.


I bassinet må du ikke bruge blybælter og iltflasker.

Skal du tage svømmebevis?

Vi har desværre ikke kapacitet til at tælle baner for dig, da vores livreddere har travlt med at passe på alle vores gæster. I stedet kan du prøve at henvende dig til svømmehallen Hillerødgade Bad og Hal i København.


Kender du Luksusomklædningen?

Som udgangspunkt klæder du om i vores almindelige omklædning, når du skal svømme. Men vidste du, at du for et ganske lille ekstra beløb i forhold til en almindelig svømmebillet kan klæde om i vores Luksusomklædning, som er forbeholdt voksne? Du klæder om i de historiske trækabiner fra 1930’erne, og der er både dampbad og sauna – og en bodypeeling (salt og olie) inkluderet i prisen.

Få mere at vide om Luksusomklædningen.


Psst! Du svømmer i et bassin, hvor der er slået en verdensrekord

Vi er ret stolte af det og vil gerne lige dele en rekord med dig: I 1943 blev det i Frederiksberg Svømmehal til en verdensrekord for de danske svømmepiger, som svømmede 4x100 meter crawl i tiden 4 minutter og 5,7 sekunder.


Vil du vide mere om svømmehallens historie? På siden med vores historie får du bl.a. at vide, hvorfor du godt kan drømme dig tilbage til den svundne romertid, når du tager svømmetag i hallen. Gå til siden om svømmehallens historie og få svaret