Hygiejne

Din sundhed er vigtig for os – derfor har vi fokus på at mindske brugen af klor i bassinet. Og det kan vi kun gøre med din hjælp.


Alt du skal gøre er at huske at vaske dig grundigt uden badetøj og skylle dit hår, inden du går ind i svømmehallen eller i Kurbadet. Og kvinder skal fjerne deres makeup.


Så kan vi nemlig bruge mindre klor – og det betyder sundere badevand til dig og alle vores andre gæster.


Faktisk vægter vi din og vores andre gæsters sundhed så højt, at vi kan afvise dig, hvis du ikke følger vores retningslinjer for god hygiejne.

 

Så husk vaske dig uden badetøj, inden du gå ind i svømmehallen eller Kurbadet.

 

Lån evt. et lændeklæde – så står du ikke nøgen under bruseren, men overholder vores retningslinjer

Hvis du ikke vil stå nøgen under bruseren, kan du altid låne et nyvasket lændeklæde af os. Du finder dem i alle vores omklædningsrum. For mænd dækker de af rundt om lænden, og kvinder kan låne et lidt større, der også dækker brystet.


Du kan også købe et lændeklæde i vores billetkontor.Uddybning af vores hygiejneregler

Det er godt for dig at være godt informeret om nogle få hygiejneregler, som vi prioriterer højt. I den resterende tekst får du uddybet vores hygiejneregler.


Husk helt overordnet, at vores personales anvisning og påtale til enhver tid og øjeblikkeligt skal efterkommes. I modsat fald har personalet ret til at bortvise dig.


Af hensyn til hygiejnen i vores bassinvandet er det yderst vigtigt, at du vasker dig med sæbe og skyller dit hår, inden du bruger svømmehallen.


Derfor:


- Badetøj må ALDRIG medbringes under bruseren – hverken på kroppen eller lægges ved fødderne. Men du må gerne bruge et lændeklæde
 
- Badetøj må ALDRIG medbringes i damprum eller sauna. Men du gerne have et lændeklæde på


Hvorfor skal man vaske sig – og hvorfor uden badetøj?

En del overvejer om det er nødvendigt at vaske sig, inden man tager sit badetøj på, og en del står under bruserne med badetøj på. Det er desværre ikke tilstrækkeligt i forhold til vores fokus på et sundt bademiljø. Brug af bruserne skal derfor altid ske uden badetøj. Når du står under bruseren kan vi ikke se, om du er på vej ind i svømmehallen eller har været ude at svømme.

Vi efterlader alle "smuds" i bassinvandet i form af slim, snot, sved, hår, døde hudceller og forskellige sekreter fra kroppens naturlige åbninger – heriblandt også urin, som naturligt forlader kroppen under opholdet i vandet.


Så - jo renere du er, jo renere er det vand du svømmer i.


Kan jeg få lov at vaske mig under bruseren med badetøj, hvis jeg har en god grund?

Nej, det kan du desværre ikke.


Vi hører jævnligt, at "jeg har lige vasket mig hjemmefra" eller "min religion siger, at jeg ikke må vise mig nøgen". Men vi har desværre ikke mulighed for at lave undtagelser, da vi er pålagt at skulle overholde en lang række miljøkrav – og det kan vi bl.a. kun gøre ved at sørge for ikke at bruge mere klor i badevandet end nødvendigt. Og vasker vores gæster sig ikke grundigt UDEN badetøj på, kan vi ikke leve op til kravene, der er med til at sikre et sundere badevand.


Men vi hjælper dig gerne, hvis du har en særlig udfordring:


Hvis du ikke vil stå nøgen under bruseren, kan du altid låne et nyvasket lændeklæde af os. Du finder dem i alle vores omklædningsrum. For mænd dækker de af rundt om lænden, og kvinder kan låne et lidt større, der også dækker brystet. Du kan også købe et lændeklæde i vores billetkontor.


Regler for badetøj


Tilladt:

Dit badetøj skal være lavet af badetøjsstof (nylon eller tilsvarende materiale) – længde har ikke betydning, så du kan derfor godt benytte burkini i badetøjsstof. Badetøjet må dog ikke flagre af sikkerhedsmæssige årsager. Du kan også benytte våddragt.

 

Ikke tilladt:

Det er ikke muligt at benytte almindeligt tøj – f.eks. cowboybukser, T-shirts eller undertøj. Boxershorts under badetøjet er heller ikke tilladt.

 
Det er heller ikke tilladt at svømme topløs og/eller i g-streng eller svømme i gennemsigtigt samt næsten gennemsigtigt badetøj. Det er heller ikke tilladt i Kurbadet.

 
Er der tvivl om badetøjet lever op til vores retningslinjer, er det vores vagthavende bademester, der afgør om badetøjet er acceptabelt.


Hvorfor klor i vandet?

Klor tilsættes vandet for at desinficere og derved sænke risikoen for infektioner.


Der er krav fra miljømyndighederne om, at der skal være klor i bassinvandet. Klor er et kemikalie, som vi ikke ønsker at bruge så meget af – bl.a. af hensyn til dit helbred – men vi kan desværre ikke undvære det som et vigtigt bakteriedræbende stof. Mangelfuld afvaskning giver større klorforbrug og medfører forurenet klor i vandet.


I svømmehallens maskinrum følger vi konstant klorindholdet på vores elektroniske måleapparater, men derudover tages manuelle klorprøver flere gange dagligt, så vi kan følge det hygiejniske niveau i bassinerne.