Kurbad

Kurbadet i Frederiksberg Svømmehal er en afslappende oplevelse for alle sanser. Sæt dig f.eks. til rette i jacuzzien, eller nyd varmen og duftene i den prisvindende saunagus – det er ren wellness for krop og sjæl.


Her på siden får du mere at vide om, hvad du kan opleve i det populære Kurbad, som er et klassisk spa med fokus på sundhed og velvære – et spa, som er et af de mest besøgte på både Frederiksberg og i København og omegn. Vi giver dig også tips til en bedre oplevelse og praktisk information om Kurbadet her på siden.


Vi anbefaler, du booker tid, så du ikke går forgæves.


Se, hvilke tidsintervaller du kan booke.

Book tid til kurbadet.

 

Det kan du nyde:

- Saltbassin
- Prisvindende saunagus (inkluderet i prisen)
- Massagestole
- Dampbad og sauna
- Salt- og infrarød sauna
- Jacuzzi
- Mosaikbænke med varme
- Velvære- og massagebrusere
- Adgang til svømmehallen

 

Du får mere at vide om hvert enkelt wellness-tilbud længere nede på siden.

 

3 tips til en bedre oplevelse

Tag et stort håndklæde eller en badekåbe med ind i Kurbadsområdet – det skal du nemlig bruge til at sidde på i f.eks. saunaen og ligge på i f.eks. massagestolene

Tag 20 kr. med til skab, eller køb en polet til 10 kr. i billetkontoret, så du kan låse dit tøj inde i et skab eller en af de historiske omklædningskabiner fra 1930’erne (poletten kan du bruge igen og igen, og 20’eren får du tilbage efter dit besøg)

Undgå hedeslag: Tag en vandflaske med og måske et stykke frugt, så du ikke dehydrerer i varmen. Begge dele må du gerne tag med ind i Kurbadsområdet, hvor du også kan fylde flasken i drikkefontænerne. Frugten må du ikke tage med ind i saunaen og dampbadet

 

Det praktiske

Alder: Du skal være 15 år for at nyde Kurbadet

Omklædning: Du klæder om i svømmehallens Luksusomklædning, som ligger i stueetagen (dameomklædningen ligger i højre side af bygningen, og herreomklædningen i venstre side)

Kurbadet er fælles for mænd og kvinder – alle har badetøj på
 
Din billet gælder i 2 timer: Både før og efter de to timer har du stadig mulighed for at tage dig en svømmetur eller nyde faciliteterne i Luksusomklædningen link til siden om Luksusomklædningen, hvor du klæder om

Stilleområder: For at skabe en atmosfære, hvor du kan slappe helt af, er visse områder i Kurbadet stilleområder, hvor du dog godt må føre korte dæmpede samtaler (i den følgende tekst kan du se, hvor der er stilleområder)

 

Var det noget andet, du ledte efter?

Se kurbadets åbningstider og de faste tidsintervaller, du kan booke.

Se kurbadets priser.

Lej Kurbadet til et privat arrangement.

 

Det kan du opleve i Kurbadet

Når du besøger Kurbadet, kan du nyde saltbassinet, den prisvindende saunagus, massagestole, sauna, dampbad, salt- og infrarød sauna, jacuzzi, mosaikbænke med varme og massagebrusere.


Her får du mere at vide om de mange wellness-oplevelser i kurbadet.

- Saltbassinet (Det Døde Hav)

At flyde på vandet i vægtløs tilstand får din krop til at slappe helt af. Salte har i årtusinder har været kendt som et naturligt produkt med fantastiske egenskaber for menneskers velvære, og vi forsøger at tilsætte de samme salte og mineraler, som findes i Det Døde Hav.


Saltbassinet er stilleområde, hvor du dog godt må føre korte afdæmpede samtaler.

- Prisvindende saunagus (inkluderet i din billet)

En saunagus er en oplevelse for alle sanser, og den virker udrensende for kroppen og giver fornyet energi. Gusen udføres ved, at gusmesteren hælder vand tilsat æteriske olier på de glohede sten i saunaen. Herefter bliver luften meget fugtig og varm med en duft at den tilsatte olie, som fordeles i saunaen, ved at gusmesteren svinger et håndklæde. Dette sker flere gange under hver gus, som den enkelte gusmester varierer, inden gusmesteren efter ca. 10 minutter "gir lov til", at du kan forlade saunaen.


Og du er i gode hænder, når du vælger en saunagus. Vores dygtige gusmestre har nemlig vundet intet mindre en 11 danmarksmesterskaber og fået to andenpladser ved VM i disciplinen.

3 tips til en bedre oplevelse:

- Hvis det er første gang, du skal nyde vores gus – eller du ikke er vant til varme – anbefaler vores gusmestre, at du sidder på de nederste bænke. Jo højere oppe du sidder, jo varmere er der

- For at undgå at dehydrere i varmen, anbefaler vores gusmestre, at du har spist og drukket, inden du nyder en saunagus

- Husk et stort håndklæde til at sidde på. Du sveder nemlig meget under saunagusen 

 

Oplev en saunagus på følgende tidspunkter:

Mandag - fredag hver time fra kl. 11.00

Lørdag, søn- og helligdage hver time fra kl. 10.00

Om sommeren fra juni - midt august tilbydes 1 saunagus hver anden time. Se sommeråbningstider.

 

Du kan ikke bestille plads til saunagus – du kommer med efter først til mølle-princippet. Så kom gerne hen til saunaen i god tid, før saunagusen går i gang.

 

Under saunagusen skal der være helt stille i saunaen.


- Massagestole

Læn dig tilbage og få løsnet dagligdagens spændinger. Du bestemmer selv styrken på massagen af din nakke, skuldre, ryg, læg og vibrationerne på benene. Stolene står i et separat rum med ro til tankerne, så du kan slappe helt af måske drømme dig væk til en helt anden verden.


Hvis der er mange mennesker i Kurbadet, kan du skrive dig på ventelisten som hænger ved massagestolene.


Rummet med massagestole er stilleområde, hvor du dog godt må føre korte afdæmpede samtaler.


- Dampbad og sauna

Mærk den intense varme og nyd en duften af enten eukalyptus, mint, citrus, finsk birk, fyrrenål eller andre beroligende aromadufte.


Både dampbad og sauna er stilleområder, hvor du dog godt må føre korte afdæmpede samtaler.

- Salt- og infrarød sauna

Få genopladet kroppen med de helsevirkende salte calcium, magnesium og kalium, der alle er naturlige mineralske salte, som skaber et friskt, rent og bakteriefrit miljø. Bagvæggen i saunaen er beklædt med Himalaya-saltsten, der frigiver ioner til luften.


Loft og væg er beklædt med infrarøde plader der aktiveres i 10 minutter ad gangen ved tryk på en knap. De infrarøde varmestråler lindrer og eliminerer spændinger samt gør muskler og led smidige.


Husk at tage et stort håndklæde til at sidde på med ind i saunaen.


Saunaen er stilleområde, hvor du dog godt må føre korte afdæmpede samtaler.

- Jacuzzi

Lad dig glide ned i den boblende jacuzzi med ekstra massagedysser. Jacuzzien har plads til ca. 12 personer og er 37 grader.


I Jacuzzien kan du lade snakken gå – det er ikke stilleområde.

- Mosaikbænke med varme

Læg dig tilrette, og slap helt af på en af vores 3 varmebrikse belagt med mosaikker. Over varmebriksen hænger der lamper med infrarøde stråler, der lindrer spændinger og gør muskler og led smidige.


Ved mosaikbænkene kan du lade snakken gå – det er ikke stilleområde.

- Velvære- og massagebrusere

Nyd det brusende vand mod din hud – du kan få 3 forskellige oplevelser:


- Enkeltbruser med kæmpe brusehoved, hvor vandet er 28 grader

- Tempelbruser, hvor du får stråler fra flere vinkler og vandet er 36 grader

- Kæmpebruser med meget kraftig massageeffekt, hvor vandet er 36 grader


Vandet i bruserne indeholder klor.

 

Under bruserne kan du lade snakken gå – det er ikke stilleområde.


Lad Kurbadet fortsætte i omklædningen

i Luksusomklædningen, hvor du klæder om, er der også både sauna og dampbad, som du er velkommen til at nyde efter dit besøg i Kurbadet – men også gerne før. Du er også velkommen til både før og efter dit besøg i Kurbadet at tage dig en forfriskende svømmetur i svømmehallen.


I omklædningsområdet kan du få udlevet en bodypeeling af salt tilsat fyrrenålsolie, som du kan skrubbe din krop. Herefter kan vi anbefale en tur i dampbadet, hvor saltene og olien svedes ind i huden.


Besøger du Kurbadet sent, kan du dog ikke svømme og bruge faciliteterne i omklædningen, efter Kurbadet lukker. Kurbadet lukker på hverdage kl. 20:30, weekender og helligdage kl. 15:30 – og det samme gør omklædningens sauna og dampbad. I omklædningen kan du få udleveret salt og olie indtil kl. 20.30 på hverdage og i weekender indtil kl. 15.30.

Få mere at vide om Luksusomklædningen.